Träningsverksamhet

Fäktning är en rolig sport med många ansikten – och sporten passar de flesta. Man tränar smidighet, psyke, styrka, snabbhet och koncentration. 

Om du är sugen på att börja fäktas men inte har gjort det förut är du välkommen att anmäla dig till någon av våra populära nybörjargrupper. Vi erbjuder erbjuder nybörjargrupper för vuxna, ungdomar och barn.  

Har du tidigare erfarenhet av fäktning så ta kontakt så hittar vi en lämplig grupp till dig!

Du behöver normal sportutrustning, långbyxor, rena innegymnastikskor och vattenflaska (och om du vill duscha efteråt, handduk). Resten av utrustningen tillhandahåller klubben.


Grupper

Kort om grupperna som välkomnar nybörjare:

Fäktskolan (U11): Gruppen för de yngsta nybörjarna, ca 8-10 år. Här lär vi oss grunderna och får prova på de olika vapnen

U13: Här jobbar vi vidare med grunderna och utvecklar färdigheterna. Vanligtvis fokuserar vi på 1 eller 2 vapen. Något äldre nybörjare kan också starta i de här grupperna. Åldersgrupp ca 11-13 år

U15:  I huvudsak fortsättnings- och tävlingsgrupp för dig som fäktat några år. Vi välkomna i begränsad omfattning också äldre nybörjare. 

Nybörjargrupp vuxna/familj: Här är gruppen för dig som vill prova på och lära dig fäktning i vuxen ålder. Utmärkt motionsgrupp för dig själv eller för hela familjen.

Senior: Gemensam för alla vapen. För dig som har tidigare erfarenhet eller när du lärt dig grunderna i vår nybörjargrupp

Här kan du göra din anmälan:

https://lugifaktning.kanslietonline.se/anmalningar/