Om föreningen

LUGI Fäktförening finns i Lund och grundades som en del av LUGI-föreningarna år 1912, men fäktning har bedrivits långt tidigare i Lund. Lunds universitet har faktiskt haft en universitetsfäktmästare i nästan obruten tid sedan 1668. Idag håller Michael Erenius den titeln.

Idag är vi cirka 150 medlemmar i alla åldrar och med både ungdomar, juniorer och vuxna, motions- och elitfäktare. Sedan 2019 bedriver vi vår verksamhet på Victoriastadion, i anslutning till squashbanorna.

Alla tränare i klubben jobbar ideellt, ingen får betalt för att utföra någon uppgift (undantag: pliktdomare, se fliken Att tävla under Fäktning). Det betyder att alla klubbmedlemmar och deras föräldrar förväntas hjälpa till när det gäller att sköta klubbens utrustning, genomföra tävlingar o. dyl.

Föreningens (inloggade) medlemmar kan ta del av föreningens stadgar här.

Uppdaterad: 31 MAJ 2018 10:29

Postadress: