Om föreningen

LUGI Fäktförening finns i Lund och grundades som en del av LUGI-föreningarna år 1912, men fäktning har bedrivits långt tidigare i Lund. Lunds universitet har faktiskt haft en universitetsfäktmästare i nästan obruten tid sedan 1668. Idag håller Michael Erenius den titeln.

Idag är vi cirka 90 medlemmar i alla åldrar och med både ungdomar, juniorer och vuxna, motions- och elitfäktare. Sedan 1986 har vår verksamhet bedrivits i vår lokal på Klostergatan 10 i centrala Lund. Lokalen ligger en bit in på gården, och det tar cirka 2 minuter att gå dit från centralstationen.

Alla tränare i klubben jobbar ideellt, ingen får betalt för att utföra någon uppgift (undantag: pliktdomare, se fliken Att tävla under Fäktning). Det betyder att alla klubbmedlemmar och deras föräldrar förväntas hjälpa till när det gäller att sköta klubbens utrustning, genomföra tävlingar o. dyl.

Uppdaterad: 2014-05-05 23:57

Postadress: